Halleilua

Wednesday, January 30th, 2008

Eilen tiistaina oltiin taas hallilla. Otettiin taas sivulle tuloa, luoksetulon asentoa imutuksella ja luoksetulon pysäytyksiä. Kivasti teki jepukka taas töitä, vaikka alussa oli taas kierrokset täysillä. Laitettiin pojat vielä paikallaanoloon. Rommi kesti hyvin, vaikka Kaisa palkkasi Urhoa  pallolla ennen kuin sai oman  palkan. Hennan kanssa istutettiin vielä poikia (pitäähän sitä ryhtyä jo EVL:n liikkeitä harjotteleen ;)  )  ja otin Rommin kanssa kaukokäskyjä. Tosi kivasti teki ilman käsiapuja. Muutaman ylimääräisen askeleen otti taaksepäin, kun sanoin istu-käskyä useamman kerran peräkkäin. Pääasia, ettei mennyt maahan. Vielä ennen lähtöä tehtiin Hennan avustuksella parit vientitreenit ja lopuksi hypyt.   

Tokoilua ja hakuilua

Monday, January 28th, 2008

Käväistiin tänään tyttöjen ja koiranpoikien kanssa ottamassa pienet treenit temppukentällä. Me hinkattiinRommim kanssa taas sivulle tuloa namilla. Enää Rommi ei tarvitse varsinaista käsiliikettä, koira kiepsauttaa itsensä oikeaan paikkaan, kylläkin vielä porrastaen. Ja jos mä liikun se on kovin kiihkeesti hakemassa sitä oikeaa paikkaa. Pitää toivoa, ettei meidän PK-luoksetulo rupee kärsiin tosta sivuhinkkauksesta. Immutin namilla oikeaa eteentulopaikkaa  ja luoksetulon pysäytyksiä. Meni ihan kivasti, paitsi, että rupesi himmailemaan ja ennakoimaan pysähtymistä. Pitää tehdä useammin läpijuoksuja. Otin lopuksi vielä pienet etsintätreenit.  Rommi sai käydä nostamassa Kaisan ja Hennan. Intopiukalla mentiin, Rommi löysi ja ilmasi hyvin, meinas vaan olla niin kiire näytölle, että kunnolliset  sivulletuloasennot meinasi jäädä, kun koiralla oli niin kova halu päästä takaisin maalille. Pitää ryhtyä vaatimaan parempia luovutusasentoja. Kivaa oli treenata ja otetaan varmaan  pilkunviilausvideointi + teoriatreenit joku kerta noille meidän elukoille ja ryhdytään ruotimaan pikkuvirheitä. Tästä se treeniviikko taas lähtee! 

Tokotokotokotokoilua…

Sunday, January 27th, 2008

Mennyt viikko meni niin kovin treenaillessa, etten ole ehtinyt kirjoittelemaan. Tiistaina käytiin pallohallilla ottamassa taas sitä sun tätä. Otin hyppynoutoja, meni kivasti hakemaan ja toi. Luovutusasentoa pitää tehdä tehokuurilla.  Vepe-viennitkin menivät mallikkaasti. Keskiviikkona käväistiin Kaisan ja Urhon kanssa Paavolassa ja ryhdyin hinkkaamaan oikeaa sivulle tuloa. Yritän päästä omista pakkoliikkeistäni pois ohjaamalla koiran  namin avulla pienellä käsiliikkeellä oikeaan kohtaan. Tehtiin vielä esine-etsinnät pojille. Kaisa vei Rommin nähden takarajalle yksitellen esineitä. Haki todella kivasti, ei tullu mitään ongelmia, tiputtelua, ravistelua ym. Otin myös sitä estenoutoa, teki kivasti. Perjantain vapaapäivä meni myös tokoillessa; mentiin Kaisan lähikaupan pihalle pyörimään.  Otin luoksetulon pysäytyksiä nameja viskoen, sivulletuloa namilla ja täyskäännöksiä.  Eilen lauantaina suunnattiin taas Kaisan, Urhon, Hennan ja Kamin voimin Paavolaan. Otin luoksetulon loppuasennon hinkkausta nami-imutuksella ja sivulletuloa. Rommi ryhtyi jo tarjoamaan itse ilman vartaloapua oikeaa asentoa. Taas estenoutoa, teki sen kivasti, pitää rystyä vähitellen tiputtaan toinen käsky (kun koira lähtee tuomaan) pois. Otin myös niitä  luoksetulon pysäytyksiä, meni ihan kivasti. Tyttöjen avustamina käytiin noukkituttamassa myös  pari esinettä. Esine-etsintä sujui kivasti ilman ongelmia. Taitaa koira vähitellen tietää, mistä asiassa on kysymys. Että sellainen tehoviikko!

Toko-koe

Sunday, January 20th, 2008

Väsyneet , mutta onnelliset tokoilijat saapuivat juuri Kuopiosta. Koe meni mukavasti luoksepäästävyydestä ja paikallaan makuusta tuli kympit, vaikka taas Rommim vierestä lähti koira livohkaan. Ennen yksilöliikkeita koira oli aika löysä ja loskaisessa kelissä mulla oli suuria ongelmia saada maahanmeno onnistumaan.  (alue oli vesisohjon peitossa) Me oltiin toiseksi viimeisenä, enkä oikein hirveesti saanu koiraa nostatettua ennen meidän vuoroa. ( Ei ollu lelua, vaan namit mukana) Seuraamiset eivät olleet sitä parasta rommimaista koko ajan kontaktissa olemista, mutta piti paikan ja tuli mukana ja teki  perusasennot. Molemmista tuli kympit. Liikkeestämaahanmenon varmistelin kääntymällä voimakkaasti koiraan päin. Loppuasentoon tarvittiin toinen käsky, eli pisteitä vain 6 ½ . Luoksetulossa koira taas yllätti ja tuli kauniisti aivan vierelle.  Liikkeestä täysi kymppi. Liikkestä seisomisessa Rommi jäi jonnekin taakse haahuilemaan, jolloin käännyin koiraan päin. Rommi pysähtyi käskystä hyvin, mutta saatiin vaan 8 ½ vartaloapujen takia. Viime kokeen murheenkryyni estehyppy onnistui hyvin; siitä täysi kymppi ja kokonaisvaikutelmasta 9. Eli pisteitä  yhtensä 189, ykköstulos ja vielä 2. sija aloluokassa. Tuomari kehui koiran osaamista ja vihjasi, että virheet kokeessa olivat ohjaajan itseaiheutettuja; pitää paikkansa ;)

Palloilua hallilla

Thursday, January 17th, 2008

Tiistaina käytiin taas pallohallilla tekemässä perinteinen sillisalaattitreeni. Tällä kertaa keskityttiin lähinnä  vepeen ja tokoon. Otin Kaisan häiriköiväksi liikkeenohjaajaksi; taisi olla sen verran tuttu tyyppi, ettei mitään ongelmia ollut. Seuraamiset muutoinkin onnistuivat ihan kivasti. Jätettiin  vielä ryhmäpaikallaanoloon tuttu kolmenkopla:Rommi,  Urho ja Kami.  Sekin sujui kivasti. Sain lainattua Juntusen Petriä vielä luoksepäästävyyteen. Minkäälaisia onkelmia ei tullut. Lopuksi vielä muutamat rantaan tulot suksisauvojen välistä ja sitten vientejä Hennalla.  Ei mitään ongelmia kummassakaan. Nyt sitten jännäämään sunnuntain koetta.

Toko-treenausta Paavolassa

Monday, January 14th, 2008

Lähdettiin tänään kolmen koplana tokoilemaan Paavolaan.  Mä treenasin pääasiassa Rommilla noutoja ja erityisesti luovutuksia. Meidän ongelmahan on, että Rommi tuo noutokapulan mun sivulle. Lähdin siitä liikkelle, että laitoin kapulan koiran suuhun ja otin yhden askeleen taakse ja kutsuin koiraa. Tätä jatkoin jonkin aikaa. Meni ihan o.k, vaikka ei tullut aivan kiinni. Seuraavaksi laitoin koiran istumaan ja jätin kapulan suorassa linjassa muutaman metrin päähän koirasta ja jäin seisomaan itse kapulan taakse. Koira toi ihan kivasti, vaikkakaan ei edelleenkään tullut ihan kiinni. Toistin harjotusta vielä niin, että jäin itse hieman kauemmaksi. Tällöin Rommi rupesi tarjoamaan poikittavaa asentoa. “Ohjasin” kertaalleen jalan sisäsyrjällä koiran oikeaan asentoon. Seuraavat kapulan tuonnit olivat paljon paremmat. Pieni pakote toimi tässä kohtaa. Otin vielä hyppynoutoa (n. 80 cm) ja A:ta. Aluksi hypyssä Rommi toi kapulan takaisin kiertäen, kuitenkin kun hypytin sitä edestakaisin kapula suussa, koira ei enää kiertänyt seuraavissa noudoissa vaan hyppäsi takaisinkin nätisti. A:lla juoksutin Rommia edestakaisin ilman kapulaa muutaman kerran ja sitten päätin ottaa riskin ja ilman avustajaa heitin kapulan yli ja laitoin koiran noutamaan. Rommi nouti mainioisti kiertämättä kertaakaan. Lopuksi Henna toimi meille häiriköivänä liikkeenohjaajana. Rommi selvästi ihmetteli aluksi, mutta lopuksi käännökset alkoivat jo sujua mallikkaasti häiriössä. Luoksetulokin sujui häiriöstä huolimatta mallikkaasti. Pitää huomenna hallilla taas  pyytää häiriköitsijöitä apuun.  Lopuksi pistettiin kolmen kopla (Kami, Rommi ja Urho) paikallaan oloon. Rommi pysy hiljaa, eikä ottanu pultteja, vaikka Kaisa kävi välillä palkkaamassa Urhoa. Oikein onnistuneet treenit.   

Pelastushakua /rakennusetsintä

Sunday, January 13th, 2008

TREENIT/ PAIKKA:pelastushaku/Paavola 11.01.08
KELI:tuulinen nollassa
HARJOITUS: rakennusetsintää irtorullilla
 MAALIMIEHET: 4 yhtä aikaan
PIILOASENNOT/-PAIKAT: 4 avopiiloa: kentän viereinen terassi(istuva), vaja(seisova?), rappusten sokkeli (makaava), seinänvierus (istuva)  
PALKKA: broitskua, 3 antaa kun annan luvan, 1 annan purkin maalihenkilölle näytöllä
KOMMENTTI:  vauhtia piisasi, koira toimi mielestäni tosi kivasti.
Terhi tuli Suomussalmelta meidän kanssa hakuileen, joten saatiin taas vähän vaihtelevaa miehitystä treeneihin. Viimeeksi maastossa Rommi otti häkellyksissään molemmat rullat suuhunsa, joten päätin, että pidetään irtorullatreenit, kylläkin kiinto kaulassa. Rommilla oli vauhti päällä ja aluksi piti käydä vetämässä muutamat kierrokset ennen kuin nokka aukesi. Koira teki mielestäni tosi kivasti ja pelastuskoiramaisesti töitä: kävi heittämässä mutkia siihen suuntaan, minne oltiin menossa ja palasi sitten taas takaisin, kun ei saanut hajua. Koska intoa oli tuhottomassasti liukkaiden irtorullien pitäminen suussa, oli sivulle tulo -vaiheessa vähän hankalaa kun suu lousku. Toisaalta en ole kamalan huolissani, koska kiintorullan kanssa ei ole mitään ongelmia rullan syljeskelyn suhteen.
Käytin vielä miehiä hyväksi ottamalla parit luoksepäästävyydet Rommille. Petrin kanssa ei ollu mitään ongelmia. Sen sijaan lainaamani Paavolan äijä oli liikaa Rommille. Kättelyt menivät ihan hyvin, sitten tapahtui jotain, mistä Rommi veti hirveät pultit ja haukku tyypin pystyyn.  Mä tietenkin provosoin lisää koiraa riuhtomalla remmistä. Loppuen lopuksi tilanne saatiin muutettua positiiviseksi, että mä pysyin poissa ja Rommi kutsuttiin palkattavaksi. Olisi pitänyt suunnitella tilanne vähän järkevämmin. Toivotaan, että vielä ehditään saada parin kontaktit ennen koetta.
Ennen lähtöä hyppyytin Rommia vielä hyppyesteellä ja A:lla. Ihan mukavasti meni A-estettä. Este kylläkään ollut niin pystyssä kuin kokeessa, mutta ongelmia ei näyttänyt tuottavan. Otin toko-korkeudella olevalla hyppyesteellä Rommin kanssa noutoja. Toi kapulan epäröimättä samaa reittiä takaisin. Pitää aina silloin tällöin hypyttää ja ryhtyä lisäämään korkeutta hyppyyn ja A:lle kaltevuutta.   

Elukkalääkärillä

Friday, January 11th, 2008

Käytiin Ruutin kanssa heittämässä eilen silmälääkärikeikka Oulussa Wickströmin Kaisalla. Silmä näytti melko hyvältä, verkkokalvo ei ole kokonaan irti, näkö ei kuitenkaan ole palautunut. Jonkin verran verenpurkaumaa silmässä oli. Tulehdus lähtenyt kuitenkin. Nyt ryhdytään tiputtamaan kortisoonitippoja vähitellen pois ja tarkistuskäynnillä käydään puolen vuoden  vuoden päästä ja nyt tarkkaillaan muutoin silmää. Toivotaan, ettei tulehdusta tule. Pahimmillaan se voi tarkoittaa, että silmä jouduttaisiin poistamaan. Saatiin myös Poly Terra -voidetta kuivuneeseen kuonoon. 
Meille jäi Ruutin kanssa lääkärin jälkeen vielä vajaat pari tuntia aikaa, joten lähdimme shoppailemaan Stockmannille. Ruuti oli oikea herrasmies ostoksilla; käyttäytyi tosi mallikkaasti ja kiltisti, vaikka siitä on varmaan kohta viitisen vuotta, kun Ruutin kanssa ollan viimeeksi käyty oikein kaapunnilla käyskentelemässä. Vanhaherra hurmasi sharmillaan myös Stockmannin Delissä, mihin pysähdyimme salaatille. Ilman kummempia tsättäämisiä Ruuti kävi pitkäkseen ja ryhtyi syömään härkärullaa, joka oli ostettu hetkeä aikaisemmin yläkerran osastolta. Naapuripöydistä saatiin hymyileviä katseita ja eräs rouva ryhtyi ylistämään koiraa kauniiksi ja hyvin käyttäytyväksi. Sanoi, ettei olisi puhettakaan tuoda omaa koiraansa julkisille paikoille. Täytyy sanoa, että kyllähän se omaakin mieltä lämmitti, että vanha patukka osasi käyttäytyä.

Palloilua hallilla

Wednesday, January 9th, 2008

Kävästiin eilen Rommin kanssa hallilla. Tehtiin alo-tokoliikkeitä ja ruutua.  Sujui ihan  kivasti. Tokon lisäksi pidettiin pienimuotoset vepe-treenit. Otin rantaan tuloa, köydenhakua ilman vastusta ja vastuksen kanssa (Kaisa toisessa päässä) ja vientiä.  Vienti sujui oikein kivasti. Sain kaikkiaan 4  eri avustajaa. Kaisojen ja Hennan kans meni ongelmitta, Hanna-Marilla Rommi teki sellasen tempauksen pariin otteeseen, että kun kapulaa ei heti otettu pois, niin koira toi sen mulle takas.  Taisi sotkea rullakuvioon maastossa. Viikon päästä sunnuntaina ollaan sitten menossa toko-kokeisiin, toivottavasti koira ja ohjaaja osaa toimia kunniallisesti. 

Hakuilua, tokoilua ja kuivavepeilyä

Wednesday, January 2nd, 2008

Käytiin tosissaan eilen pikaisesti ottamassa Hanna-Marin ja poikien kanssa hakuilua. Ruuti pääsi myös tositoimiin. Otin sen kanssa kolme lyhyttä pistoa. Oli aluksi hieman ihmeissään, mistä on kysymys, mutta lopulta oli innoissaan, kun kuononkäytöllä löytyi poropaistia. Ruutihan pyrkii yleensä ekana jäljestämään, mutta tänään vika löytö meni jo melko mainiosti ilmavainulla.
Rommille otin yhden pitemmän etsinnän. Kierrettiin kentän ulkoreunat, mistä löytyi maali. Toimi oikein mukavasti, kävi tsekkaamassa paikkoja ja kun sai hajun meni maalille ja otti kiintorullan suuhunsa. Pitää muistaa laittaa rullaan jotain heijastinteippiä, jotta näen pimeällä paremmin.
Tänään käväistiin pikasesti Kaisan kanssa Paavolassa. Tein Rommin kanssa perusseuraamista. Olipa hyvä, että meillä oli Urho häiriönä, selvästi vaikutti Rommin kontaktiin aluksi. Otin Rommin kanssa Kaisan häiriöimänä vielä hyppyä. Se meni ihan kivasti, kunnes olin jankannut niin paljon, että Rommi rupes hyppäämään puoliteholla,  eli kopautti takapäätä esteeseen. ( Ilmeisesti ennakoi seisomista.) Otin muutamat hypyt sitten suoraan narupallolla palkaten, jolloin hyppyyn tuli taas tehoja.  Sitten vielä tehtiin namilla ja niin, että Kaisa häiriköi kiertämällä Rommia esteen takana seisomisen aikana. Aivan lopuksi otin Rommille vielä muutamat viennit. Viennit sujuivat vallan mallikkaasti. Koira jäi tapittamaan kapula suussa Kaisan eteen. Kerran kapula tippui, mutta Rommi noukki sen itse. Täytyy ryhtyä miettimään, kuinka tuota vientiä vois vaikeuttaa näin kuivaharjoitteluvaiheessa. 

Etupihan tokoilua

Tuesday, January 1st, 2008

Joulu ja Uusivuosi hurahtivat rauhaisasti syöden ja lenkkeillen. Tänään otettiin sitten  tuntumaan taas muihin touhuiluihin. Innostuin ottamaan Rommin kanssa pitkästä aikaa vepeä kuivaharjoitteluna. Otin “poijujen” välistä rantaan tuloa ja vientiä. Oikean välin löytäminen oli aluksi vähän hukassa. ( ts. ahnehdin heti niin paljon, että laitoin Rommin vaikeaan kulmaan). Vähitellen se alkoi taas mennä.  Vienneistä sen sijaan oli tosi tyytyväinen. Tehtiin Heikin kanssa vientikuvioo, viennissä ei ollu mitään ongelmia: patukka pysy suussa ja Rommi kävi eteen istumaan ja piti suussa  ilman sylkemisiä tai tsättäilyjä niin kauan, että se vaihdettiin makkaraan. HYVÄ ROMMI!Otin Rommille tänään  ekaa kertaa ruutua lelulla. Vauhtia tuli kyllä oikein kunnolla, eikä “väärä” sana enään paljon haitannut. Kohta lähdetään vielä maastoon pikahakutreeneihin.