Eilen oltiin Rommin kanssa elämämme toisissa hakukokeissa. Heti alkuunsa koe lähti kaikkea muuten kuin hyvin käyntiin. Esineruudussa jämähdin paikalle, enkä tajunnut lähettää koiraa kuin muutaman metrin sisältä. Kun viiden minuutin kohdalla huudettiin, että aika, kutsu koira pois alueelta, Rommi toi häntää heilutellen mulle esineen. Hienosti löydetty, mutta ajan ylityksen takia esineistä  tuli pyöreät nolla pistettä.
Hakuradalle lähdin sitten jo vähän luovutusmeinigillä, ajattelin,ettei meillä ole mitään mahkuja, koiran täytyis tehdä kaunista työtä ja ilmasut pitäis olla myös täydelliset.
Sitten äijämetsälle. Ekalla lähetyksellä koira kävi tsekkaamassa etukulmasta roskiksen, otti  kiihdyksissään rullan roskikselta. En kuitenkaan hyväksynyt ilmaisua, koska yleensä Rommi pyörii maalilla pienen tovin etsien irtorullaan ja sitten vasta tulee. Kerrankin mun koiranlukutaidosta oli hyötyä. Sit lähetin epätoivosena toiseen etukulmaan, toiselle puolelle, muttei tullut yhtään ukkoa. Etenin hiukan, lähetin koiran keskeltä, löysi ukon. Koska ei ollut enää paljon aluetta jäljellä lähetin Rommin melkeen takarajalta vielä oikeelle. Sieltä löyty ukko ja vielä ennen ajan täytyttyä ehdin lähettämään toiselle puolelle, sekuntit kuluivat koira tuli rulla suussa, hyväksyin ilmasun ja vika maalimies saatiin myös nostettua. Oli kyllä pienestä kiinni; aika loppui samaan aikaan kuin hyväksyin ilmaisun. Hallittavuudesta tippui pisteitä, mutta hienot pisteet saatiin 167/170. Tuomari vielä totesi, että Rommi teki koko kokeen syvimmät pistot, vaikka musta tuntui, että koiran työskentely oli melko kaoottista.  Sit vielä oli jännitettävänä tottis. Kaikki meni suht koiran osaamisen tasoisesti.Vaikkakin seuraaminen oli kyllä melko hirveetä, koska oli koko ajan lähdössä eteen. Liikkeestä istumisessa meni maahan, noudot ihan o.k, vaikkakin hiukka piippas ja pureskeli. No kyllä se lakupoika vähän sitten vielä hauksutti yleisöä: Eteenlähetyksessä sinkosi kuin ohjus, ei uskonut, ekaa käskyä, eikä tokaa, kolmannella meni maahan: koira ei kuitenkaan ollut tässä vaiheessa enää kentällä vaan kentän takana olevassa heinikossa, minne kuvitteli pallon menneen. Oli aika koomista ottaa koira sivulle keskeltä polvenkorkuista heinikkoa, josta koiraa ei edes kunnolla näkynyt ;)  Sitten vielä jännittämään pisteitä. Loppujen lopuksi pisteitä tottiksesta kertyi  78  pistettä ja yhteensä 245 pojoa eli HK1 ja hyvä kakkostulos.  Jos sieltä esineruudusta olisi noussut se esine ja Rommi olisi tuonut sen kuten normaalisti, oltais saatu ykköstulos. Mutta eihän niitä ykkösiätarvita kun vasta voittajassa ;)