Tässä on tainnut vierähtää muutamia viikoja ilman nettinäpyttelyjä. Tauon aikana ehdimme pistäytyä haku-kokeessa  hakemassa kokemusta, ei tulosta. Meidän suoritus tyssäsi jo tottikseen, kun Rommi kiersi molemmat esteet molempaan suuntaan ja eteenlähetys oli myös onneton. Maastosta löytyi ilmeisesti kaikki, mutta vain yksi ilmaistiin. Ilmeisesesti umppari tuotti koiralle ongelmia. Sen minkä ilmaisi, siitä saatiin kuitenkin täydet pojot. vaikka koe oli tuloksen osalta mennyt jo  ihan plörinäksi, päätin kuitenkin vielä jäädä esine-etsintään ja hyvä niin , Rommi toi takakulmasta mulle esineen  hyvin. Pienestä ravistelusta tippui pari pojoa.

Viime viikonloppuna oltiin Rommin kanssa Kaisa ja Urho kämppiksinä Lapualla Palveluskoiraliiton raunioleirillä. Lauantaina tutustuttiin ryhmän koiriin, käytiin kettisesteitä läpi ja tehtiin pienet etsinnät. Kettikset menivät Romilta ihan kivasti, mut jos oikeesti niitä pitäis treenata, en olis varmaankaan ottanut niitä kokonaisuutena; Rommi nimittäin sai jo muutaman kerran tikapuut mentyä sellasen vauhdin päälle, ettei sitä varmaan ois voinu pysäyttää. Kahden maalimiehen irtsari-treeni meni ihan kivasti, kylläkin viimeiseltä Rommi otti oman, eikä ihan maalimieheltä.  Näytölle meni oikeaan osoitteeseen.
Iltapäivällä otin Rommille irtorulla treenin, niin että kiintorulla oli kunnolla kiristetty. Maalimiesten sijaintia en tiennyt, mutta alueen, missä oli. Treenit  menivät ihan nappiin, Rommi haki rullaa hyvin ja eteni pistoilla ilman mun apuja. Ainoastaan jouduin "asettelemaan" koiraa oikeaan lähtösuuntaan.

Sunnuntaina sitten hommat eivät menneetkään niin putkeen, kun pistettiin kiintorulla Rommille kaulaan. Koira taas kävi kierroksilla ja käskytin sitä tiukasti sivulle. Kun lähetin koira etsimään, otti se heti muutaman metrin päästä rullan suuhun.Lähetin koiran uudestaan, nyt kävi piilolla "kanalassa" ja toi rullan. Seuraava tunnelin päässsä ollut meni ihan hyvin. Kolmas, joka oli L:n mallisessa tunnelissa sitten tuotti ongelmaa. Rommi nappasi hajusta rullan , juoksi rulla suussa tunneliin, tuli takas ilman rullaa, meni uudesta lähetyksestä tunnelin suulle, mistä otti rullan, meni käymään perillä ja tunnelissa paluumatkalla nappasi rullan. Päästin sen näytölle. Pidettiin pieni breikki ja otettiin helppo loppuun, joka onnistu hyvin.
Toisella kieroksella tehtiin sit pari ihan nopeeta ja helppoa tyyliin piilon viereen.  Nämä sujuivat.
Viikonlopun yleisanti oli, että ryhdyn luomaan Rommille passiivisia rituaaleja hakuun, yritän olla painostamatta sitä millään keinolla. Käsnanna otetaan löydölle, eli maalimiehestä tehdään aktiivinen väline kiintorullaan. Palkkausta ryhdytään miettimään uusiksi, eli opetteluun kahden pallon pelaaminen. Eli onhan näitä treenattavia juttuja.