Tänään mentiin taas Paavolaan jo tältä viikolta tuttuun tapaan aamulenkille,  -treeneihin ja -uinnille koirien kanssa.
Sodan kanssa harjoteltiin taas kahden patukan leikkiä ja eilisen ja tämän aamun perusteella uskaltauduin luopua liinasta. Täytyy vain kaivaa jostain toinen samanmoinen patukka, kun Soda oli kuitenkin sitä mieltä, että isompi olis kuitenki hiukkasen parempi. Leikki meni hyvin ja sopivassa kohtaa nappasin lelut taskuun ja sit oli noudon vuoro. 
Hetsasin koiraa kapulalla, heitin ja päästiin koiran noutamaan juuri ennen kuin kapula pysähty. Tämän viikon alun esitykseen nähdään hommaan on tullut varmuuttaa ja intoa. (Alkuviikosta Soda oli hämillään koko hommasta, eikä tajunnut lähteä kapulalle tai teki sen juuri ja juuri ravaten. ) Laukka-askelein kapulalle mennään, napataan kiinni kapulaan ja juostaan mun luo lelulle. Ote vois olla ehkä aavistuksen verran  tiukempi, mutta ainakin toistaseksi kapula pysyy hyvin suussa, eikä se sitä pyörittele, pureskele tai mällää.  Nyt Soda on myös hogannut, että kapulasta saa päästää irti, se nimittäin piti ottaa siltä pois ennen leluun vaihtoa. Tää mielestänä hyvä juttu, ettei kapulasta kehkeydy liian tärkeetä esinettä. 
Noudon jälkeen tehtiin seuraamista Sirken opein eli vasen käsi targettina merkkaamaan paikkaa. Seuruutus meni mielestäni hyvin (toki asentoa on vaikea itse katsoa) koira piti paikkansa ja kontaktin hyvin ja pysy mukana nopeuden vaihdoksissa ja käännösissä. Matka ilman palkkausta oli ehkä sellainen alokasluokan seurauspätkä. Toki jokaista nenäkosketuksesta käteen tuli merkki: "Hyvä!" Kokeilin ihan piruuttani, mitä tapahtuu jos otan patukan mukaan palkkaukseen. Perusasennon ottaminen oli Sodalle aluksi vaikeaa, koska pään päällä oli lelu. Autoin sen oikeaan paikkaan namilla. Heiluttelin perusasennossa kättä ja melko pian koira pystyi keskittymään kontaktiin. Ahnehdin vielä sen verran, että kokeilin seuraamista lelun kanssa ja se meni suorastaan loistavasti: (siis omasta mielestä!!) Koira pysyi oikealla paikalla, kontakti oli kohdillaan ja myös innokkuutta löytyi. Tuli kyllä sellaset fiilarit, että ehkä tästä hommasta alkaa vähitellen kehkeytyäkin jotain!!!
Käytin lopuksi koiran Paavolan rannassa polskimassa. Rommi sai juosta vesilelujen perässä ja Soda kahlas vieressä. Laitoin Rommin puuhun ja heitin Sodalle lelua ja sain sen uimaan muutaman metrin lelulle. Mä veikkaan, että sillä on uintitekniikassa hiomista ja uskon,että asia saadaan kuntoon, kun uskallan itte veteen. Sen takapää näyttää uppoavan aina kun se pyrkii uimaan ja sitten sille tulee hätä. Eli ei muuta kuin mökkisaunaa lämmittelemään ja pulahtamaan järveen!!!