Eli ei siinä sitten nokka kauann ehtinyt tuhista kun siirryttiin vauhdilla avo-luokkaan.  Kertaalleen ehdittiin käydä syömässä makkaraa ja palautumassa ja sitten uusiin kokeisiin. (Tämän  Kemin kokeenhan piti olla se 3.  alokoe, varalla jos Kajaanin koe ei menisikään läpi)
Koe alkoi puolilita päivin tottiksella, Rommi oli räyh- räyh- moodissa, seuraamiset olivat sikailua ja välillä kontakti oli tosi hukassa. Muuuten liikkeet menivät ihan kohtuullisesti, mukaan kylläkin mahtui tarkkuusvirheitä noutokapulan luovutuksessa ym. Kaikki jättävät liikkeet teki oikein. Rommi kuitenkin kiersi hyppyesteen molempiin suuntiin ja eteenlähetykseen tarvitsi 3 käskyä: tästä syystä tottis jäi puutteelliseksi 64 pistettä. Tässäpä pari Sarin ottamaa kuvaa.

 

 Tässä vaiheessä mä olin jo luovuttamassa, että ei mennä enää maastoon. Sit kuitenkin Kaisa sai mut puhelimitse puhuttua ympäri menemään esineruutuun. Sieltä nousi 2 esinettä niin kuin pitikin; 3 pistettä tippui siitä,ettei Rommi ottanut ekaan löytämäänsä esinettä, vaan jätti sen ja toi 2 muuta. Olin silti tyytyväinen, ottaen huomioon, kuinka vähän meillä on takana esinetreenejä. Esineruudusta innostuneena päätin sitten kuitenkin lähteä vielä äijämetsälle.
Vähän ennen yhdeksää päästiin illalla sitten hommiin. Mullahan ei ollu mitään paineita, koska mahdollisuudet koulariin olivat jo menneet. Eli rauhallisissa tunnelmissa mentiin elämämme ekaa kertaa "treenaamaan" avo-rataa.  Kun mentiin alueelle, Rommi merkkasi oikean puolen. Lähetin sinne, sieltä ei kuitenkaan löytynyt ketään. Jatkettiin pitkän matkaan ja alon lopusta vasemmalta nousi ukko. Ilmasusta saatiin erittäin hyvä, koska jouduin antamaan uuden hallinta käskyn Rommille. Seuraavaa äijää metsästettiin kans jonkun aikaa ja lopulta sekin löyty vasemmalta. Keskilinjalle tultuamme lähetin Rommin etenemään. Tässä vaiheessa tuomari sanoi, että etukulmaan oli jäänyt ukko, eli lopetetaan koe, ettei koiran tarvitse tehdä turhaan tyhjiä. Vaikka etukulman ukko jäi, olin tyytyväinen koiran työskentelyyn. Toisin sanoen jaksoi  tehdä tyhjiä pistoja pitkään ennen kuin löysi ketään. Toinen mielestäni positiivinen juttu kokeessa oli, ettei Rommi hetkahtanut mun karjumisille maalimiehellä vaan ilmaisi hyvin. Tilanne oli siis sellainen, että lähetyksestä koira sinkosi "väärään suuntaan" sivusuuntaisesti  ja halusin kutsua koiran lähettääkseni sen uudestaan. Mutta koskan koiralla olikin haju ei se kuunnellut mua vaan teki töitä hajun paikannuksen eteen niin kuin pitääkin. Kokonaispisteet maastosta olivat 134 eli yhteensä 198. Vaikka tulosta ei tullutkaan, olin tyytyväinen koira työskentelyyn. Päivä oli pitkä ja koira jaksoi sen tehden töitä sillä tasolla kuin osasi. Tästä on hyvä jatkaa sanoi tuomari ja siihen yhtyy myös allekirjoittanutkin;)