Tänään  oli vuorossa vepetystä Petäisenniskassa.Ekalla kierroksella 3 vientiä, sujuivat melko mallikkaasti: Rommi ui veneelle (joka ei olut siis kaukana) ja pienen epäröinnin jälkeen myös luopui vientiesineestä. Viimeinen meni jo ilman epäröintiä.
Veneenoutoa tehtiin ekaks kauempaa. Treenattiin, että koiralle näytetään köyttä vaan siihen asti, kun kokeessa, eli kun mennään maalilinjan taakse veneessä oleva apuohjaaja passivoituu. Passivoitumisella ei ollu mitään merkitystä, koira lähti kuin tykin suusta ilman liikeärsykettä. Sitten otin vielä aivan läheltä  maalilinjan(oli viritetty about 3-5 metriä rantaviivasta)  takaa veneennoutoa, jotta saadaan oikeaan rantaantulopaikkaa vahvistettua.  Aluksi taas oli kaartamassa väärältä puolelta merkkipaalua, mutta sain kuin sainkin koiran uidessa reagoimaan dummyyn. ja mikä hienoa, sain Rommin irrottamaan köydestä ja juoksemaan dummylle. Heittelin vielä kepakoiden välistä Rommille 2 dummyä, leikki rupes jo sujumaan melko kivasti ja dummyn pudotus sujui ilman suurempia mälläämistä.
Koska sää ei ollut peilityynein, päätin harjoitella Rommille matkauintia. Rommi sai kiljua  ja huutaa dummyn perään kun venettä soudettiin kauas. Sitten koira uimaan ja aina silloin tällöin dummyn näyttö. Ui ilman kehoituksia veneestä tai rannalta. Tuli myös takas melko oikeaan paikkaan ;)
Kuvia treeneistä: http://picasaweb.google.com/huuskoanna/Vepetreenit270708